dijous, 29 de gener del 2009

LES AUTORITATS ISLANDESES PERMETEN L'INCREMENT DE BALENES CAÇADES

Notícia extreta del diari Público el 29/01/09

Les autoritats islandeses han autoritzat a partir de 2009 la pesca de 150 exemplars anuals de rorcual comú i altres punts de rorcual aliblanc durant els pròxims cinc anys, va informar l'emissora Ràdio d'Islàndia. La quota permesa l'any passat era de 9 rorcuals comuns i 40 aliblancs.

El ministre sortint de Pesca, Einar Gudfinnsson, va justificar la decisió apel·lant a les recomanacions de l'Institut d'Investigacions Marines d'Islàndia. El president d'Islàndia, Olafur Ragnar Grimson, ha encarregat a l'Aliança socialdemòcrata la formació d'un Govern de minoria amb el Moviment d'Esquerra Verda fins a les eleccions anticipades del pròxim 9 de maig.

El Moviment d'Esquerra Verda s'oposa a la caça de balenes, pel que és possible que l'augment de la quota aprovat per Gudfinnsson sigui revocat dintre d'uns dies per un hipotètic Govern d'esquerres. Islàndia va acabar en 2006 amb 20 anys de prohibició de caça comercial de balenes al permetre la captura de 30 rorcuals aliblancs i 9 rorcuals comuns. Les autoritats d'aquest país nòrdic van apel·lar llavors a l'escàs impacte ecològic, la necessitat d'aprofitar els recursos marins i la falta d'un acord internacional per a justificar la mesura.

1 comentari: