dilluns, 15 de setembre del 2008

PROTESTES A TORDESILLAS I VALLADOLID

Ahir, 14 de setembre per quarta vegada consecutiva, el PACMA va organitzar la protesta per l'abolició del Toro de la Vega que se celebrava fins a la data tots els segons dimarts de setembre en la localitat vallisoletana de Tordesillas. Aquest any sense saber ben bè per quin motiu aquesta massacrees es celebrarà demà dimarts. Després la protesta s'ha traslladat a Valladolid començant a la Plaça d'Espanya, passant per la Delegació del Govern de la Junta de Castilla-León, enfront de la qual s'han llegit diversos comunicats, on es denunciava la responsabilitat al govern autonòmic de la barbàrie de Tordesillas, ja que és competència d'aquest, l'autorització de l'espectacle cruel. Ambdós actes han tingut gran repercussió mediàtica, han estat nombrosos els mitjans que s'han desplaçat tant a Tordesillas com a Valladolid, per a cobrir aquests actes de protesta contra el Toro de la Vega.
Malgrat que la convocatòria s'ha hagut de realitzar amb caràcter d'urgència per la censura del DOA, s'han mobilitzat entre 500 i 600 activistes vinguts de tota la península, així com de l'estranger per a deixar ben clar que no cessarà l'obstinació per acabar amb aquesta barbàrie.

A Valladolid el nombre de manifestants va augmentar de forma considerable. L'atleta Maite Martín estava entre els activistes. També a Albacete, una vintena de membres d'aquesta associació va protestar nua contra el maltractament animal. En aquesta ocasió, les corregudes de toros.
Demà, a Tordesillas, un toro patirà l'ardor de centenars de burxades per tot el cos. La diversió d'aquesta tradició -que comte amb un patronat encarregat del seu estudi i divulgació- consisteix a clavar llances a l'animal. La festa comte amb el suport de la Diputació de Valladolid. Fa 11 anys, la Junta de Castilla-León la va declarar d'interès turístic regional. El PACMA confia en acabar amb l'espectacle per la via administrativa. Les associacions denuncien la censura que els defensors de la festa exerceixen sobre els seus veïns contraris a ella. Malgrat els seus recels, ahir van escenificar el sofriment del toro en el recinte on se celebrarà la festa. Van acudir a Tordesillas en autobusos. Segons denuncien, per a evitar que els seus cotxes paguin amb desperfectes la ira dels amants del Toro de La Vega.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada