divendres, 2 de gener del 2009

PATERNA DIU NO ALS BOUS AL CARRER

La localitat valenciana de Paterna no recuperarà els espectacles de 'bous al carrer', després que els resultats de l'enquesta realitzada entre els habitants del municipi per a conèixer la seva opinió sobre la celebració d'aquests festejos taurs hagi revelat que el 68% dels enquestats està en contra d'està pràctica.

Així ho ha anunciat avui en roda de premsa l'alcalde de Paterna, Lorenzo Agustí Agustí ha donat a conèixer els resultats d'aquesta enquesta i va anunciar que, malgrat que la participació ronda el 15 per cent del cens del municipi, es tracta d'una dada "suficient", pel que va assegurar que ell serà "el primer en acceptar-lo". El primer edil va considerar que el resultat d'aquest sondeig ha resultat "aclaridor", pel que va reclamar als representants de la penya taurina que "ho acceptin", ja que es tracta de "la decisió dels veïns". En aquest sentit, va recordar que altres consultes obertes als ciutadans, com és el cas dels pressupostos, "han contat amb una participació inferior".

 Al març de 2007, el consistori de Paterna va aprovar per unanimitat una ordenança municipal per a la protecció dels animals en el municipi, després del que la penya taura 'La Torre' es va veure "contrariada" i va sol·licitar "la revisió de l'ordenança". D'aquesta manera, a l'haver dos col·lectius enfrontats, d'una banda la citada penya taurina i per un altre la plataforma 'No bous al carrer a Paterna', que advoca per la supressió d'aquest festeig taurí, l'Ajuntament "va preferir consultar a la població abans que prendre una decisió unilateral". L'enquesta ciutadana estava oberta a la participació de tots els veïns empadronats en la localitat de Paterna l'edat de la qual superera els 16 anys, el que significa que havia 52.000 possibles votants. Així, a través de la pàgina web de l'Ajuntament, es preguntava al veí si està "a favor o en contra dels 'Bous al carrer' i l'enquestat tenia la possibilitat de respondre sí, no o indiferent". 

1 comentari: