divendres, 21 de maig del 2010

LES CORRIDES PODEN QUEDAR SENTENCIADES AL JULIOL

Notícia publicada avui a l'Avui:

Les corrides de toros a Catalunya poden quedar sentenciades al mes de juliol, amb una moratòria tècnica d'un any i mig per negociar les indemnitzacions, segons es desprèn de la reunió ahir de la ponència que debat la ILP antitaurina. Ha quedat descartat que la votació quedi ajornada fins a la pròxima legislatura, encara que amb tota probabilitat el Partit Popular portarà la prohibició de les corrides al Consell de Garanties Estatutàries.

Els partits van constatar ahir que ja no hi ha més marge de negociació. PSC, PP i Ciutadans sortiran en defensa dels toros, i la majoria de CiU, així com ERC i ICV votaran la supressió amb la moratòria d'un any i mig, que té el suport dels promotors de la ILP.

El Parlament celebrarà només una altra reunió de la ponència, i el redactat de la reforma sobre la prohibició dels toros s'aprovarà en comissió el 2 de juny. A partir d'aquí passarà al ple, tot i que s'haurà d'esperar el dictamen del Consell de Garanties.

Tot fa pensar que la ILP antitaurina es votarà en el darrer ple abans de les vacances parlamentàries, el 14 i 15 de juliol, en una jornada que es preveu històrica i amb gran ressò internacional. Tot i que CiU donarà llibertat de vot, i per tant hi ha un grau d'incògnita sobre el resultat final, en medis parlamentaris es dóna per fet que els partidaris de la ILP tenen a hores d'ara una majoria d'uns setanta diputats.

El diputat de CiU Josep Rull considera que "la votació serà ajustada", i ha criticat la intenció del PP de portar la ILP al Consell de Garanties. I, per la seva banda, el socialista David Pérez, reconegut protaurí, ha indicat que "no hi ha hagut possibilitat d'acostament".

Esperpèntica fotografia de las Ferias de San Isidro a Madrid publicada avui a El País amb la següent ressenya:

"Cuando se abrió la puerta de
cuadrillas, se armó la tremolina
en la plaza; y todo, porque Serafín
Marín, natural de la localidad
barcelonesa de Montcada y
Reixac, apareció envuelto en la
senyera, a modo de capote de paseo,
y tocado con la barretina en
lugar de la montera. Una parte
de los tendidos aplaudió con ardor,
mientras otra se sintió ofendida
y lo abroncó sonoramente."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada