dilluns, 2 d’agost del 2010

LA DIVERSIÓ MÉS SALVATGE

Carta publicada a La Vanguardia:

Aquest dimecres 28 de juliol de 2010 ha passat a la Història com el dia en que el moviment antitaurí ha aconseguit allò pel que ha estat lluitant durant molts anys. És l'inici d'un moviment lent però imparable que ha aconseguit obrir una caixa de pandora, que va més enllà de l'abolicionisme de la tauromàquia i que ens podrà dur de la mà del progrès moral cap a una societat millor, en què es respectaran els drets de totes les espècies per igual.

Ara hem obert la porta, com va pronunciar atemorit pel què vindrà l'Albert Rivera de Ciutadans, i amb aquesta fita, hem creat una mena de "jurisprudència" que facilitarà l'abolició d'altres espectacles cruels, com els correbous i circs amb animals. És el principi d'un camí moral que hem de recòrrer per ser una societat respectuosa amb qui pot patir.

La Plataforma Prou, que ha sabut recollir el relleu d'aquella "Sociedad abolicionista de las corridas de toros" de la Barcelona de principis de segle XX, ha aconseguit amb el debat taurí, que en el nostre Parlament es parli per primer cop d'animalisme, especisme i veganisme.

El Parlament de Catalunya no és animalista, com va dir Luís Corrales referint-se a la politització de la votació, però tampoc és ecologista i els partits que l'integren han sabut incorporar algunes sensibilitats ecologistes als seus idearis. Ara per primer cop també ho han fet amb l'animalisme.

Estem al principi d'una revolució incipient, que vol abandonar l'antropocentrisme i sense esquizofrènies morals ha obert un camí abolint el que moralment més ens molestava, la diversió més salvatge.

xavi chamarro

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada