diumenge, 10 d’octubre del 2010

PROGRAMACIÓ TEMÀTICA DE LA TVA PER DIMARTS. "UN MAR SENSE PEIXOS"

Programes pel dimarts de la TVAnimalista, nit temàtica "Un Mar sense peixos" ("The end of the line") en la que emetrem aquest documental a les 22.40h pel primer canal (tvanimalista.com).

Dos anys de treball i de gravacions per tots els mars i oceans del món –des de l’estret de Gibraltar fins a les costes del Senegal i Alaska, passant pel mercat del peix de Tòquio– és el que va necessitar l’equip liderat pel director Rupert Murray per demostrar que la sobrepesca als oceans provoca canvis dramàtics en la biodiversitat marina i, com a conseqüència, en la nostra vida.

Algunes espècies ja estan en perill d’extinció, com és el cas de la tonyina vermella –per l’enorme demanda que en genera el sushi– o del bacallà. I si aquesta tendència continua, a mitjans del segle moltes espècies comestibles poden extingir-se, fet que provocaria la fam a molts llocs del món. L’esperança: una regulació efectiva de la indústria i la protecció de certes àrees dels oceans. Aquestes són les úniques solucions que podrien ser adoptades per intentar revertir aquesta tendència, conjuntament amb l’activisme i la presa de consciència dels consumidors.

Estrenat al Festival de Sundance, un dels més prestigiosos del món, la pel•lícula està fent la volta al món i ha generat una campanya que demana de manera activa canvis en el sistema de producció per posar fre a un possible daltabaix en la cadena alimentària.


20.00 h "THE COVE"
-
Reportatge Cinema3 de El33
-
Reportatge La Cartellera de BTV
-
Notícia estrena The Cove al Japó, alderulls.
-
"THE COVE", el documental.
21.40 h Dufinari del Zoo de Barcelona
21.41 h Entrevista íntegra a Ramon Cardeña. Sea Shepherd Society
21.57 h Piratas Ecológicos. Capítol 1
22.42 h "The end of the line" (Un mar sense peixos)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada