dilluns, 7 de febrer del 2011

MARXA CONTRA LA VIVISECCIÓ A SANT FELIU DE CODINES

Prop de quatre cents activistes convocats per Igualdad Animal s’han concentrat dissabte dia 5 davant de l’ajuntament de Sant Feliu de Codines per realitzar una marxa contra la vivisecció.




Els activistes han iniciat la marxa pel poble a les onze trenta, cridant consignes a favor dels drets dels animals, i duent pancartes amb les imatges que els centres de vivisecció mai no mostren al públic, així com les fotografies dels 36 animals alliberats la nit de cap d’any de les mateixes instal·lacions on ha finalitzat la marxa de protesta.

Durant el recorregut, els activistes han pogut intercanviar punts de vista amb la gent del poble i constatar que el desconeixement de la població sobre les alternatives a la experimentació amb animals nohumans són notòries, igual que ho és el desconeixement del que els fan als animals als laboratoris. Els manifestants també han expressat les seves opinions sobre aquest desconeixement i l’esperança que la visió de la ciutadania canviï quan aquestes situacions siguin exposades a la llum pública i no es realitzin d’amagat.

Després d’una hora i mitja de marxa per les rodalies del poble fins les Instal·lacions del centre de cria Harlan Interfauna Iberica i Isoquimen, els quatre cents activistes han cridat lemes com “Vivisección Abolición” y “Derechos ya para los animales”.

Les empreses propietàries de les instal·lacions del centre de cria i experimentació, havien retirat els rètols que anunciaven els seus noms de les portes de les instal·lacions, en un altre intent de desvincular el coneixement del públic de les activitats que realitzen aquestes empreses.

Davant de les instal·lacions, les persones assistents a la marxa han expressat la seva repulsa a unes industries que crien gats, gossos, rates, hàmsters, fures, ratolins, cobaies i altres animals per a ser enviats a laboratoris i empreses, facultats, hospitals i complexos militars on son obligats a ingerir tot tipus de substàncies tòxiques, provocar-los tot tipus de malalties que no contraurien per sí sols, fer-los amputacions o ferides d’armes que mai no inventarien, contagiar-los de malalties que la seva natura no els provocaria, crear-los addiccions a substàncies que mai no prendrien en llibertat, obligar-los a reproduir-se per veure quins danys provoquen aquestes coses als seus cadells i matar-los un cop finalitzats els experiments o fins i tot abans, per abandó de la línea d’investigació.

Mentre els activistes mostraven les pancartes amb les fotografies dels 36 animals que van ser rescatats per simpatitzants d’Igualtat Animal en aquestes instal·lacions, es podien sentir els crits dels animals que romanen allà tancats i que no correran la sort dels 36 alliberats que ara viuen una vida digna de ser viscuda.

Igualdad Animal rebutja l’experimentació amb animals al tractar-se d’una pràctica injusta basada en el supòsit de la discriminació. Per exemplificar aquesta discriminació en una societat especista, que avantposa els interessos econòmics d’uns pocs davant dels interessos de viure lliures, no patir i no ser morts d’una amplia majoria.

Pels activistes, no hi ha cap motiu que justifiqui la desconsideració cap als interessos dels animals, i per tant no creuen que estigui legitimat sota cap concepte el seu ús. Això no significa que estiguin en contra de la investigació científica, sinó que creuen necessària la inversió en el desenvolupament i l’aprovació de mètodes alternatius. Com el que ha estat aprovat recentment per la Unió Europea per a substituir l’ús de rates i ratolins per l’ús de mètodes químics en l’estudi de biotoxicitat marina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada