dimarts, 18 d’agost del 2009

BOICOT ALS CIRCS AMB ANIMALS

Zara deixarà d'utilitzar dissenys del circ Ringling en els seus productes a partir d'aquest mes, després de rebre una informació facilitada pel col·lectiu Persones per l'Ètica en el Tracte d'Animals (PETA) en la qual s'informa d'un tracte cruel contra els animals. El director internacional de AnimaNaturalis, organització que treballa amb PETA a Espanya, Francisco Vásquez, va afirmar, en declaracions a Efe, que el citat circ "és el més gran d'Estats Units i és un dels que maltracta més i més contínuament els animals". Vásquez va indicar que, davant aquesta sospita, ambdues associacions van començar a contactar amb empreses que d'alguna manera promocionaven al circ Ringling. En el cas de Zara, va explicar que promocionaven a Ringling "amb la venda d'unes samarretes de promoció oficial de la seva gira", pel que van enviar a la signatura tèxtil gallega una carta i un vídeo gravat per PETA "en el qual es mostren clarament el maltractament que reben els elefants, sobretot, i els tigres". Va afegir que Zara ha respost comprometent-se "a no donar suport mai a l'abús animal" i també "a no usar la imatge d'aquest circ en cap dels seus productes".

Vídeo/denúncia de PETA :



Vásquez va assenyalar que aquest circ "està perseguit" ja que té diverses demandes formals a EUA davant el departament d'Agricultura i del servei de Pesca i Vida Salvatge, i va agregar que en set estats existeixen causes obertes per abusos als animals. En el cas dels elefants, el portaveu de AnimaNaturalis va explicar a Efe que en aquest circ s'empren garfios o barres d'acer i que els animals són copejats en parts com els genolls, la trompa o darrere de l'orella, "perquè són els llocs on tenen més terminacions nervioses", va dir. "Tant domadors com empleats del circ copegen aquí perquè es moguin, i hem vist que hi ha abús fins i tot per part de treballadors pel gust d'infringir el dolor, i això és el terrible" va assenyalar.

Vasquez va indicar que al tenir casos oberts a EUA i haver-se prohibit en altres països, el circ Ringling realitza gires per Itàlia o Espanya "en els quals les lleis de protecció animal són molts més febles", va subratllar. Va anunciar que aquest és el primer pas d'una campanya que engegaran a la fi d'agost amb l'enviament del vídeo en el qual es demostra el maltractament als ajuntaments de Màlaga, Sevilla, Madrid, Zaragoza i València, on el circ té programades actuacions.
També enviaran un dossier de més de 40 pàgines en les quals es recullen els casos oberts de maltractament animal que té aquest circ, "perquè les autoritats reflexionin sobre el que significa aquest circ i li retirin els permisos per a actuar en el seu municipi", va concloure.
El Circ ha publicat una nota de premsa al seu web en el que volen deixar clar que els seus animals no tenen problemes de salut i afirmen que el video de PETA està "editat de forma enganyosa". També publiquen un vídeo en el que anomenen el seu circ com a Centre per a la Conservació dels Elefants.

Repercusió en la televisió d'EUA :



Campanya per a que L'Escala sigui declarada com Ciutat Lliure de Circs amb Animals

D'altra banda Libera! comença la campanya per circs sense animals a L'Escala (Girona). El dia 16 d'agost, al voltant de les 17:00hs, una elefanta del Circo Americano que està en aquests dies instal·lat a L'Escala (Girona) va escapar i va començar a caminar en direcció a la ciutat. La intervenció de la policia i del "entrenador" d'elefants del circ, va fer que als pocs minuts l'elefanta estigués de retorn en el seu petit recinte.

Aquesta elefanta forma part d'un grup d'elefantes asiàtiques, un total de 6, que són utilitzades en l'espectacle circense del Circo Americano. Totes elles han nascut en estat salvatge, i són víctimes dels maltractaments habituals aplicats en els circs sobre els animals salvatges. Per això des Libera! estan treballant perquè L'Escala sigui declarada com Ciutat Lliure de Circs amb Animals, informant als regidors de l'Ajuntament sobre el tracte cruel que reben els animals en circs.

Espectacle amb elefants al Circo Americano:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada