dimarts, 20 de maig del 2008

ACTE DE PROTESTA DAVANT DE LA MONUMENTAL

Com cada jornada taurina a La Monumental de Barcelona, el diumenge 18 de maig de 2008 es van congregar persones afins a diverses associacions animalistes com AnimaNaturalis, Libera! PACMA, entre d'altres i particulars, per a protestar en contra de la tauromàquia

Els manifestants i els taurins es van congregar davant de la porta principal de La Monumental a la mateixa acera, cosa que va provocar diferents comfrontacions verbals.

Com és habitual, alguns turistes extrangers que assistien a la plaça arrossegats pels intensos programes d'activitats dels tours turístics, van sortir desmoronats i fins i tot plorant, ja que no sabien el que anaven a veure o no s'imaginaven el nivell de crueltat que suposa una corrida de toros.

Els activistes van aprofitar per informar-los que la plaça ha de tenir un llibre de reclamacions com tot establiment comercial i que poden exigir-lo. Els turistes indignats que s'acostaven a la porta un altre cop per a exigir aquest document no van poder efectuar dita reclamació perquè la plaça de toros es va negar alegant que estava tancada l'oficina.
Els activistes van demanar la col·laboració dels mossos per a exigir a la plaça les seves obligacions i van negar-se a fer-ho perquè al seu judici, els turistes actuaven coaccionats pels manifestants, negant als turistes els seus drets.
D'altra banda els mossos que també havien de procurar per la seguretat de tothom van protagonitzar l'únic acte de violència física, tirant violentament la càmara a de vídeo a terra d'un vídeoaficionat.

A continuació podeu veure el report en dues parts, de tot el que va succeïr diumenge a la tarda davant de la Monumental.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada