dijous, 22 de maig del 2008

TORO ENMAROMADO A BENAVENTE

Un any més a Benavente (Zamora) s'han celebrat les festes del Toro Enmaromado, una tradició que consisteix en ensogar l'animal i passejar-lo pels carrers del poble per acabar sacrificat (eufemisme de matar) a la plaça de la Madera i amb una lona que el cubria per a evitar que estiguès a la vista del públic, com exigeix la normativa.
Aquest any el torn era del toro anomenat "Manzanero" que no ha pogut completar el recorregut establert ja que l'estrés i la debilitat física produida per l'esgotament constant que suposa patir crits, tirons i d'altres maltractaments, han acabat amb les seves forces i no ha pogut donar el "joc" esperat.

Altres tradicions cruels similars són les Fiestas del Toro de la Vega a Tordesillas i els Encierros de Coria a Cáceres, i més properes els bous enbolats i capllaçats de les festes de l'Assumpció a Amposta i el "bou en corda" d'Ontinyent.

Recordem la convocatòria del PACMA de la gran manifestació "Correbous, l'horror del foc i de la soga" localitzada a Amposta pel proper 12 de juliol.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada