dilluns, 27 d’abril del 2009

LES PARADES DE LES RAMBLES LLENCEN ANIMALS VIUS I MORTS A LA BROSSA

La Plataforma Rambles Etiques formada per les organitzacions Libera! i FAADA ha conclòs la investigació que destapa el gran nombre d'animals morts a les botigues d'animals de les rambles de Barcelona. Els seus resultats posa entre les cordes a l'Ajuntament de Barcelona perquè demostra el maltractament els animals a les parades i evidencia incompliments en les normatives.
13.000 és la xifra de víctimes que han mort al llarg d'aquests 6 anys de vulneració de la Llei de protecció dels animals i l'Ordenança.
Durant el primer dia dedicat a la investigació va ser una desagradable sorpresa el trobar cadàvers d'animals llançats a les escombraries habituals generada per aquests comerciants; així, entre llaunes de refrescs i serrín brut, apareixien cadàvers de conills, ocells, hàmsters, cobaies, tortugues, peixos, ...
L'equip d'investigacions de la Plataforma va ser acompanyat pels mitjans de comunicació durant part la investigació, de la mateixa forma que es van realitzar vídeos i fotos suficients per a donar suport la denúncia que es realitzarà en els pròxims dies.
Cada dia, els botiguers llencen a la brossa els animals que han mort degut a les pèssimes condicions en que els tenen, vulnerant a l'hora l'Ordenança de Medi Ambient sobre gestió de residus.

Les botigues, com qualsevol altre establiment de venda d'animals, haurien d'entregar els animals morts al servei de gestió de residus de l'Ajuntament per a l'incineració, en lloc d'això, els llença a la brossa.
Es demostra d'aquesta manera, que les víctimes, animals indefensos, moren en grans quantitats en aquestes botigues, on pateixen enormement, reclosos en espais minúsculs, suportant soroll, fums i altres elements que els estressen enormement.
Des de l'entrada en vigor de la Llei de protecció animal 22/2003 i de l'Ordenança de protecció dels animals de l'Ajuntament de Barcelona, les botigues que hi ha ubicades al cèntric carrer de la Rambla de Barcelona incompleixen la normativa de protecció dels animals.
Demà dimarts 28 d'abril, a les 11 del matí, i davant de les portes de l'Ajuntament de Barcelona, la Plataforma Rambles Ètiques realitzarà un acte reivindicatiu per a exigir que s'executin els expedients de tancament dels llocs de Les Rambles, acte al que han confirmat la seva assistència els mitjans de comunicació, inclosos alguns de premsa estrangera.




La plataforma Rambles Ètiques ha denunciat que els ocellaires de la Rambla han llençat a les escombraries més de 150 animals, alguns de vius, en 21 dies. Aquest comportament incompliria l'ordenança municipal, que obliga aquests comerciants a avisar l'Ajuntament de Barcelona perquè retiri la bèstia morta i la incineri. La portaveu dels paradistes va negar ahir l'acusació.
Les associacions Libera! i Faada, que formen la plataforma, s'han dedicat a buscar a les escombraries de les parades durant els últims dos mesos. Han escollit, asseguren, dies no correlatius. L'objectiu era trobar pistes que aquests negocis comerciaven amb animals exòtics il.legals. Però el resultat ha estat la troballa de 50 ocells, 30 conills, 25 hàmsters, 11 tortugues i uns 50 peixos morts. I n'hi havia DOS que encara estaven vius. A més de gravar un vídeo en què apareixen alguns membres de l'entitat en plena acció, han guardat en un congelador els animals com a prova.

VERSIÓ DESMENTIDA
La portaveu dels ocellaires de la Rambla, Mònica Trias, va posar en dubte ahir la denúncia de la plataforma. "No crec que sigui veritat", va assegurar contundent. "A més, els cubells estan identificats i, si algú ha llençat algun animal, es pot saber qui ha sigut", va aclarir.
La també presidenta del col.lectiu va demanar que no es criminalitzi tots els venedors d'ocells de la zona, que actualment són 11. "Que denunciïn aquell que hagi comès una il.legalitat, no tot el grup", va invitar. Trias va indicar que cada vegada que es mor una au, conill o hàmster, els ocellaires truquen a l'ajuntament perquè el reculli, que és com ho marca l'ordenança.


Des de l'entrada en vigor de la Llei de protecció animal 22/2003 i de l'Ordenança de protecció dels animals de l'Ajuntament de Barcelona, les botigues que hi ha ubicades al cèntric carrer de la Rambla de Barcelona incompleixen la normativa de protecció dels animals.
Aquests peteixen enormement, reclosos en espais minúsculs, suportant soroll, fums i altres elements que els estressen enormement.
Han d'estar també reclosos durant jornades de 36 hores seguides en foscor absoluta perquè els botiguers fan un dia de vacances a la setmana, pel que deixen els animals tancats durant un dia i mig, alterant d'aquesta manera els seus cicles naturals i afectant-los greument a la salut.



Degut a que el negoci dels botiguers de la Rambla de Barcelona vulnera la Llei de protecció animal catalana de manera flagrant i a la manca de voluntat de l’Ajuntament de Barcelona a l’hora de fer complir la Llei, els animals que en aquests establiments s’hi vènen pateixen enormement per les condicions a les que estan exposats.

El despreci cap a aquests animals per part dels botiguers de la Rambla es tradueix a l’hora en una situació de desigualtat cap a d’altres botiguers d’arreu del municipi.
A diferència dels botiguers de la Rambla, la resta de botiguers de Catalunya són sancionats per qualsevol dels articles de la Llei Catalana de Protecció dels animals en cas de vulnerar-los.

Tots els animals pateixen d’una manera o altra degut al captiveri i a la limitació d’espai que implica la incapacitat de moure’s amb naturalitat, de viure tranquilament (soroll, fums, etc) i de gaudir del benestar que la Llei 22/2003 exigeix.

Més informació:http://www.ramblesetiques.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada