dimecres, 23 de març del 2011

ACTES DEL DIA MUNDIAL SENSE CARN

Aquest cap de setmana s’ha celebrat el dia internacional sense carn, un dia per a reivindicar una dieta incruenta basada en els vegetals.



Diferents associacions de drets dels animals han organitzat actes en un centenar de ciutats d’arreu dels cinc continents. A l’estat espanyol s’han sumat ciutats com Barcelona, Córdoba, Logroño, Madrid, Palma, Pamplona, Santander, Sevilla, Toledo, València, Vigo i Saragossa entre d’altres.

La celebració del dia sense carn pretén fer reflexionar a la societat sobre l’explotació dels animals i les injustícies que comporten els hàbits alimentaris basats en els productes d’origen animal.

En les accions del dia sense carn s’ha informat sobre els problemes que el consum de carn provoca als animals, al medi ambient, al tercer món i a la salut humana. Els i les activistes han convidat al públic a explorar una dieta saludable i ètica basada en els vegetals oferint-los tastets elaborats sense productes d’origen animal.

Creativitat i impacte han estat els elements comuns a tots els actes per tal d’atreure l’atenció de la ciutadania. Actes altament impactants com els de dissabte a Barcelona, on s’han mostrat safates de carn humana, safates i el de Madrid on s’ha format un comptador humà que marca en temps real el nombre de víctimes.

En un to més festiu s’ha fet un cercavila amb verdures gegants i diferents tastets a peu de carrer de productes vegans. La nota més humana l’ha donada el rescat a una granja de Toledo de 7 pollets destinats a ser morts i esquarterats.

Les entitats que han organitzat els diferents actes, valoren positivament les accions dutes per la participació que han vist als carrers i per la demanda d’informació que els hi feien i l’interès envers la dieta vegetariana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada