dimarts, 29 de març del 2011

MANIFESTACIONS EN CONTRA DEL MALTRACTE ANIMAL

Un total de 57 ciutats d'arreu de l'estat espanyol s'han manifestat en contra del maltractament animal i per demanar l'enduriment del Codi Penal pel que respecta als animals de companyia, així com per aconseguir l'adhesió d'Espanya al conveni europeu de protecció d'animals domèstics.



Algunes entitats de defensa dels drets dels animals no han signat el manifest ja que, el conveni europeu contempla, entre altres coses, la possibilitat que les administracions estatals decideixin reduir el número d’animals assilvestrats mitjançant la captura i mort d’aquests. El conveni permetria aquestes accions quan l’administració ho consideri inevitable dins del marc de programes de control de malalties i també quan el número d’animals abandonats representi un problema per a l’administració. També deixa clar que ha de ser de forma que no els causi dolor, patiment o angoixa, però no especifica quin és el mètode que permet acabar amb la vida de cap individu per motivacions administratives sense que al individu al qui se li pren la vida li causi angoixa.

A Barcelona, la manifestació ha concentrat prop d'un miler de persones i en el comunicat que s'ha llegit al final de l'acte, les organitzadores han assegurat que cap ciutadà espanyol ha ingressat a presó per un delicte de maltractament animal, destacant que les conductes contra els animals sovint no són denunciades, controlades ni jutjades amb la gravetat que mereixen.

A Madrid, Ruth Toledano ha llegit el manifest final de l'acte destacant el cas d'Schnauzi, el gos que va ser torturat fins la mort pel seu maltractador i que ha estat el detonant de les concentracions i el símbol de repulsa de la societat contra la crueltat cap als animals. La periodista ha definit l'origen del maltractament en la cosificació dels individus d'altres espècies, en la falta d'empatía i compassió i en la manca de respecte al diferent, trets que són comuns a la violència sexista, a la xenofòbia i a l’especisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada