dimarts, 15 de març del 2011

JORNADES ANTIESPECISTES AL COL·LECTIU RONDA

Les primeres Jornades Antiespecistes al Col.lectiu Ronda han finalitzat amb la presentació de la investigació granges de visons que l'associació Igualdad Animal està realitzant a l'estat espanyol.



Durant els tres primers mesos de l'any s'han realitzat diverses sessions, a l'Aula Ronda. La idea sorgeix per la curiositat sobre l'alimentació sense productes d'origen animal de dues treballadores del col·lectiu.

Les jornades es van iniciar el mes de gener amb la projecció del documental Earthlings generant un debat sobre el tracte als animals no humans en tots els àmbits. Van continuar amb una xerrada sobre nutrició vegana, a càrrec de la nutricionista Maria Blanquer, orientada a conèixer els beneficis de l'alimentació 100 × 100 vegetariana. En l'última sessió es va mostrar la veritable cara de la pelleteria a través de les imatges recollides en les granges de visons espanyoles per activistes d'Igualtat Animal.

La investigació realitzada en les 37 granges pelleteres actives que existeix a l'estat espanyol documenta les condicions de vida i mort a la qual són sotmesos cada any 400.000 visons per a la indústria de la moda.

Les imatges dels visons movent-se embogits dins de les gàbies, amb ferides infectades, els seus cossos mutilats i en carn viva, els seus crits de terror i els seus laments de dolor posen de manifest l'extrema crueltat que amaga la indústria pelletera darrere del suposat glamour de les passarel·la.

Les organitzadores valoren molt positivament l’acollida que han tingut les jornades dins del propi Col·lectiu Ronda i confien en que tinguin continuïtat per la bona disposició del la direcció i el Consell Rector de la cooperativa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada