Segons les dades del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, cada any moren més de 600 mil animals a Espanya i 250 milions arreu del món. Aquest és el millor destí per a aquests individus després de patir tot tipus de tortures en nom de l'experimentació científica altrament dita vivisecció (etimològicament: "tallar animals en viu").
Conills, gats, gossos (raça beagles) , cobaies, porcs i monos entre d'altres, pateixen substàncies corrossives als ulls, per a que els humans poguem tenir la garantia que els productes cosmètics ens seràn innocus.
Ratolins, rates i ocells s'escapen dels còmputs i poden arribar a ser el 80-95% dels experiments.
Se'ls hi apliquen també productes d'higiene, indueixen malalties, fracturen ossos, es fan proves alergèniques, disseccionen el ventre, injecten substàncies contaminants, es proven explosius i se'ls introdueixen electrodes al cervell. Aquests animals són confinats en gàbies 24 hores sense poder fer cap tipus d'exercici, relacionar-se i encara menys reproduir-se.
Aquestes proves no demostren la inoquitat en els humans, només demostren el que produeixen a l'espècie amb la qual experimenten, no és extrapolable al 100%, pel que molts experiments manquen de valor científic real. Fàrmacs testejats en femelles d'espècies animals han provocat que neixèssin nens malformats com la talidomida, el Bendectin, Bougynon, ...
És més econòmic pels laboratoris farmacològics testejar amb animals que amb humans i se'ls permet posar al mercat substàncies nocives únicament testejades amb animals no humans.
Segons una enquesta realitzada a 500 professionals durant l'any 1991, el 88% opinava que aquests tipus no permetien arribar a resultats concrets.
Actualment hi ha sistemes informàtics que permeten imitar els processos biològics humans que ofereix incalculables possibilitats amb models computacionals i bases de dades molt potents. Cultius de cèl·lules humanes i d'altres tècniques ofereixen alternatives més fiables i étiques.
Davant la negativa d'ubicació a la resta de països d'Europa, es va construir a Camarles (Baix Ebre), una granja amb capacitat de 3.600 primats per abastir a laboratoris de tot el continent.
Els habitants de la població es van afegir a les protestes de diverses associacions protectores, no tan per la crueltat en vers als primats sino pel risc de transmissió de malalties. Recordem que Camarles té tradició de correbous. Els animals són traslladats directament de les Illes Maurici sense cap tipus de control sanitari ni veterinari, només un 10% arriben vius a Camarles.
Cada segon moren tres animals com a conseqüència de la vivisecció. Gairebé totes les marques fan proves amb animals i són pocs els estudiants que objecten per raons de conciència de fer experiments als laboratoris de les facultats amb animals.
Companyies que testejen amb animals : enllaç a PDF de PETA
Companyies que NO testejen amb animals : enllaç a PDF de PETA
Font: Anima Naturalis, Libera, PETA i PACMA
Durant tota la setmana Defensa Animal, ONG afincada a València ofereix conferències, vídeofórums i taules informatives a les facultats de Psicologia, Filosofia, Dret, Farmàcia i Biologia de la ciutat.
A Barcelona hi ha convocada una performance pel dissabte 26 a les 11:30h al davant del Corte Inglés de Plaça Catalunya.
Es demana que els assistents vagin vestits de blanc com els conills albins, una de les races més usades als laboratoris per provar els productes als seus ulls. És l'anomenat "Test Draize". Aquest acte està organitzat conjuntament per Libera i el Grup d'Estudiants amb Conciència de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada