dimarts, 8 d’abril del 2008

DOS MORTS A CAUSA DE LES "VAQUES BOGES"

Dos ciutadans de Castella i Lleó, són la segona i tercera víctima, que la malaltia (en la seva varietat humana Creutzfeldt-Jakob) s'ha cobrat a l'estat espanyol. La Junta de Castella i Lleó i la Ministra d'Agricultura han explicat que són dos casos antics, que es van detectar fa set anys i han transmés un missatge de "rotunda tranquilitat i garanties" en relació al consum de carn.

L'encefalopatia espongiforme o malaltia de les "vaques boges" està causada per una proteïna infecciosa que es va acumulant al cervell dels animals fins a provocar la mort, aquestes proteïnes anomenades prions procedeixen de les ovelles amb una malaltia similar anomenada "scarpie".

Les vaques adquireixen aquests prions a través de pinsos enriquits amb farines de carn i ossos d'ovelles. Recordem que les vaques són hervíbores, i que aquestes perversions de l'alimentació es produexen a causa de l'industrialització i l'afan de producció de la indústria càrnica.

Actualment els pinsos procedents d'animals per a l'alimentació de vaques han sigut prohibits a Europa, però també és cert que entre el contagi i l'aparició de la malaltia a l'home poden passar 10 anys com en aquests dos casos.

vídeo del 3/24

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada