divendres, 2 d’octubre del 2009

NOMÉS SOBREVIURÀ UNA PARADA D'ANIMALS A LES RAMBLES DE BARCELONA


Les deu parades que venen ocells de la Rambla de Barcelona hauran de tancar, i se'n farà una de nova que compleixi la legislació catalana i l'ordenança de protecció dels animals, segons fonts de la regidoria de Ciutat Vella. La nova parada tindrà 40 metres quadrats i estarà en mans del propietari de quatre de les actuals parades d'ocells. Aquest és l'únic propietari que ha volgut continuar amb el negoci de venda d'animals. El projecte ha estat auditat per l'Agència de Salut Pública, que ha insistit que la seva idoneïtat dependrà "de l'ús que se'n faci". Les altres parades hauran de canviar d'activitat.

La decisió arriba després d'un any de feina de la Mesa Interdepartamental de la Rambla, que pretén fer el passeig més transitable, i per l'obligació de complir l'última moratòria que s'esgota el 22 de desembre per fer que els llocs compleixin la llei i l'ordenança.

La parada s'ha dissenyat a partir de l'estudi del Col·legi de Veterinaris, i l'Agència de Salut Pública (ASPB) ha auditat les seves característiques perquè compleixi la llei. La venda d'animals es podrà mantenir sempre que la seva gestió "sigui correcta", ha afirmat la regidora en un acte organitzat per l'Associació d'Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla.

El canvi se segellarà amb un conveni entre els venedors, el mercat de la Boqueria -on fa 150 anys venien els ocellaires- i el Districte. El debat sobre la conversió dels ocellaires que no continuïn, i que tindran noves parades al passeig, es farà amb la Boqueria. Entre les opcions figura vendre productes de Denominació d'Origen.

Si les parades d'ocells i les de flors figuren en la segona posició del millor de la Rambla, segons els barcelonins, les estàtues humanes també estan destacades en el rànquing, que lideren l'ambient i la gent. El 83,1% està d'acord que hi hagi estàtues, suport que per a les parades d'ocells baixa al 66,2%.

Aquesta decisió s'ha produit desprès que multitut de campanyes de pressió per part de les associacions animalistes destapèssin les penoses condicions en les que vivien els animals.

El més sonat va ser una tancada en gàbies de varis activistes de la Plataforma Rambles Étiques (Libera! i FAADA) durant 36 hores i la investigació de les escombraries en que es van trobar animals morts i alguns vius que ja no servien per comerciar.

Vídeo de la investigació que deixa al descobert el despreci pels animals dels paradistes:



Comentari QP! >> Que quedi una sola parada no és garantia que les males maneres no es perpetuin. Comerciar amb animals és un acte éticament reprobable. Esperem que l'administració obligui a aquest comerç a complir rigurosament la llei i encoratgem a les associacions animalistes a continuar fent la feina ben feta i que dóna resultats. Felicitats!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada