diumenge, 6 de desembre del 2009

EL ZOO DE BCN TALLA ELS ULLALS A LES ELEFANTES

El Zoo de Barcelona ha tallat els ullals de les seves elefantes Yoyo i Susi abans d'unir-les en el mateix recinte amb la intenció que no s'ataquin i es facin mal, segons critica la protectora d'animals Libera!.

Les dues elefantes romanen separades per una tanca metàl·lica des de fa cinc mesos. La seva portaveu, Alejandra García, ha mostrat mitjançant fotografies que en els últims dies es va serrar l'ullal dret de la Yoyo (l'únic que li quedava després del seu trasllat al Zoo des del parc de Aqualeón), mentre que a la Susi li van rebaixar més els ullals que ja tenia tallats. García ha assegurat que, en el cas de la Yoyo, la mesura es va prendre sense comunicar-ho a l'Autoritat Administrativa de Cites a Espanya (Convenció sobre el Comerç Internacional d'Espècies amenaçades de Fauna i Flora Silvestres), depenent del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç i propietària de l'elefanta des de fa anys, després de rescatar-la d'un circ que la tenia en cautivitat sense els respectius permisos.

El Zoo de Barcelona publicita com a reclam per als visitants la pròxima unió de les dues elefantes, que romanen separades per una tanca metàl·lica des de fa cinc mesos, quan va arribar al recinte una nova elefanta amb l'objectiu de fer companyia a la Susi. No obstant això, García ha precisat que aquesta unió serà complicada, perquè la Yoyo té la seva salut psicològica afectada, sofreix "estrès postraumàtic", i és impossible predir com es comportaran els paquiderms quan es trobin en el mateix recinte. La Yoyo va ser traslladada al Zoo de Barcelona el 10 de juny, cedida pel parc Aqualeón de Tarragona, per a pal·liar la situació de solitud en la qual es trobava la Susi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada