dimecres, 23 de desembre del 2009

UN REGIDOR DEL PSC DEMANA LLIBERTAT DE VOT EN LA VOTACIÓ AL PARLAMENT PER L'ABOLICIÓ O NO DE LES "CORRIDAS DE TOROS"

Extret de Crònica.cat:

El regidor del PSC a l'Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta, Carles Marco Morellón, ha trencat el silenci existent en alguns sectors del Partit dels Socialistes de Catalunya davant la postura de la direcció del partit de votar en bloc en contra de la abolició de les sanguinàries 'corridas de toros'.

En què quedem?

Primer es va demanar vot secret i es va donar llibertat de vot als diputats i diputades del PSC adduint que era un tema de consciencia personal. Tot i així el PSC havia presentat una esmena de retorn del text de la ILP, i la defensa de l’esmena la va fer el diputat més taurí del PSC, en David Pérez. Segurament la llibertat va existir, però la realitat va ser un vot en bloc per part del PSC a favor de les esmenes a la totalitat.

El vot lliure i secret va ser per un tema de consciencia o un intent d’ocultar la oposició en bloc a la ILP?Ara Miquel Iceta, portaveu del grup parlamentari del PSC, afirma que per la votació final no hi haurà llibertat, que el grup votarà en bloc. I un no pot evitar preguntar-se, és que la votació de les esmenes era un tema de consciencia personal, i justament la votació final del text de la ILP no ho és?
En què quedem?.

No ho entenc. Però és que no entenc ni això ni el fet que ara Iceta, i moments desprès de la votació el propi David Pérez, parlin de que volen fugir del debat identitari. La defensa de les esmenes per part del diputat socialista va tenir un marcat rerefons identitari. O és que la frase “...si t’agraden els toros ja ets espanyol” no és prou eloqüent.

El parlament d’en David Pérez em va produir un profund sentiment de vergonya, però és que les constants anades i vingudes en la posició publica del partit, la seva indefinició, el seu intent constant de nedar i guardar la roba, de dir una cosa i fer-ne una altre, ens passarà factura, és que no ho veieu companys?. Però els pals no vindran només de les urnes, els pals vindran també de dintre. O penseu que aquells militants i càrrecs institucionals o orgànics del partit que estem a favor de la ILP, que no som pocs, estem contents amb les postures que esteu adoptant?

Cerqueu la quadratura del cercle i això és impossible. Ara voleu consens entre ambdues postures, una mena de solució salomònica que lluny d’agradar a tothom és rebutjada ja en primer terme pels propis taurins. Toreig a la Portuguesa?, els taurins ja han dit clarament que no. Però encara no ho enteneu?, no volen gaudir del toreig descafeïnat, sembla que l’art i la bellesa plàstica van íntimament lligats al dolor, la sang i la mort. No podeu conciliar defensa dels animals i tauromàquia. No podeu inventar una “malaltia sana”. Són conceptes contradictoris.

La única forma de ser conseqüent amb la llibertat, és donar veritable llibertat de vot als diputats i diputades. Una votació final sense vot secret, mostrant la cara, i tots amb la cara ben alta. Només si veiem en el resultat de la votació final dels nostres diputats i diputades un reflex de les diferents sensibilitats existents en el sí del partit ens sentirem tots veritablement representats.


Carles Marco Morellón

Regidor del PSC a l'Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada