dimarts, 24 de febrer del 2009

ERC DEMANA A L'AJUNTAMENT DE BARCELONA REFORMULAR EL ZOO

L'elefanta Sussi està deprimida. Perquè està sola i perquè necessita més metres quadrats. I la Sussi no els té, però és que el Zoo tampoc els hi pot donar. "O treiem el Parlament o no caben quatre elefants en l'actual espai disponible", ha reconegut el regidor de ERC Ricard Martínez en la Comissió de Presidència de l'Ajuntament de Barcelona. I és que els republicans han decidit aprofitar les penúries de la Sussi para tornar a plantejar la necessitat d'elaborar un pla director i un pla de col·lecció per a determinar quines espècies i en quines condicions poden habitar en el Zoològic i així evitar caure en "la temptació de tendir cap a l'espectacularitat i l'atenció mediàtica i no a l'única raó d'ésser dels zoos actuals de conservació i protecció d'espècies amenaçades".

L'Associació Europea de Zoos i Aquaris aconsella que els elefants visquin en manada i almenys en dues hectàrees. I la Sussi viu sola i en una hectàrea. El Zoo està destudiant un disseny de zoo que complirà aquestes directrius i reproduirà la sabana africana per a acollir la nova colònia. Les obres començaran en 2011. "La Sussi no aguantarà. Ara és una estàtua. Ja hi ha antecedents de trasllats per morir-se de tristesa com el de l'orca Ulisses", al·lega Alejandra García, de Libera!, que s'ha reunit ja amb Jordi Portabella, i espera resposta d'altres partits. Un portaveu del Zoo va recordar que l'orca no cabia i va dir que la situació de la Sussi és bona, sense símptomes de malaltia i conducta correcta.

L'organització internacional Born Free Foundation, que treballa en la conservació d'espècies en el seu hàbitat natural, s'ha adherit a la campanya per a alliberar a Sussi, Daniel Turner, biòleg i portaveu de Born Free Foundation, amb seu a Regne Unit, ha denunciat a Barcelona la situació "inadequada" que es troba l'única elefanta del zoo, que segons els animalistes presenta un "estat letàrgic i sense estímuls" propi d'una depressió.
José Saramago, Premi Nobel de Literatura, també ha donat suport públicament a la campanya de Libera!.

Libera! va dur el diumenge la seva campanya perquè s'alliberi a l'elefanta Sussi fins a les portes del Zoo de Barcelona, on van repartir díptics informatius i globus de color taronja entre les famílies que durant el matí visitaven aquest centre barceloní.

Aquesta associació va iniciar a principis de febrer una campanya per a traslladar a Sussi del Zoo de Barcelona fins a una nova instal·lació on pugui estar en semi-llibertat perquè pugui cobrir les seves necessitats vitals i superar la depressió que creuen que sofreix, i que els responsables del Zoo han negat que pateixi. La portaveu de Libera!, Alejandra García, va explicar a les portes del Zoo que l'estat de la Sussi "s'agreuja" cada dia que passa, pel que és urgent el seu trasllat. Per a deixar palesa la seva reclamació, una quinzena d'activistes d'aquesta plataforma van lliurar díptics informatius i globus de color taronja amb el lema "Allibera la Sussi". No obstant això, els porters del Zoo han impedit que els visitants accedissin amb el globus sense abans desinflar-los, pel que aquests majoritàriament optaven per abandonar-lo abans d'entrar al recinte.


La Sussi, que segons Libera! va néixer en estat salvatge a Àfrica en 1973, va arribar al Zoo de Barcelona procedent de Terra Natura en 2002 i des de finals de febrer de 2008 viu en solitari després de la mort de l'elefanta Alícia, que durant sis anys va ser la seva companya. Segons Libera!, aquest paquiderm té ara comportaments depressius, com un balanceig del cap i la trompa com es pot comprovar en el vídeo, i es menja la seva pròpia femta, el que delata el seu estat d'ansietat, estrès i avorriment, que li duu a reclamar insistentment menjar als visitants del Zoo. Per contra, l'adreça del Zoo ha defensat que l'animal es troba en bon estat de salut i ha remarcat que des de la mort de la seva companya Alicia els cuidadors han intensificat la seva dedicació, els controls i les atencions a Susi, a la qual veuen tranquil·la, receptiva i relaxada.

2 comentaris:

  1. vuitton bags brings more surprise to almost everyone who wants to become the leader of fashion. vuitton handbag has three styles: the purple, the blue and green, black. vuitton handbags uses the bright colors contrast with the gold trim, which could make you become the focus at any occasion like Lady Gaga.

    ResponElimina
  2. Since hermes
    are absolute creations, there are some humans who are demography advantage of the huge appeal for these hermes belt
    , wherein innocent buyers are awash with affected hermes wallet
    .

    The result is that retailers and online stores should offer web coupons for Coach bags
    Outlet promoting Coach Bonnie
    for discounted prices. These vouchers are to customers by mail or hand in store Coach Wristlet
    sent. It is not difficult to find a location that offers coupons Coach Ergo
    .

    ResponElimina