dimarts, 29 de setembre del 2009

CIRC AMB ANIMALS A MATARÓ I PREMIÀ DE MAR

Notícia publicada al Diari Maresme :

Activistes de l'Associació Animalista Libera! protestaran, els dies 3, 4 i 12 d'Octubre, davant el Circo Italiano, a Mataró i Premià de Dalt.

Fulletons
Els activistes repartiran fulletons informatius en els quals, segons comenten, "s'expliquen els maltractaments als quals es sotmet els animals per aconseguir que realitzin activitats tan pintoresques com saltar entre anells de foc, ...". També, mostraran imatges de vídeos enregistrats amb càmera oculta que, segons diuen, "destapen la realitat del circ".

Ensinistrament
Els membres de Libera! asseguren que els circs "no són adequats pels animals" i que encara que els espectacles de circ no pretenguin ser violents, "els animals son sotmesos a ensinistraments basats en la violència, el càstig i la privació d’aliment perquè es comportin de forma desnaturalitzada", afegeixen. Segons els activistes, els animals que depenen dels circs pateixen trastorns psicològics a causa de l'aïllament i la vida en un medi inadequat per a ells, ja que se'ls hi nega la possibilitat de satisfer les seves necessitats instintives i realitzar activitats pròpies de la seva espècie i que "els trasllats són molt estressants per ells" i afegeixen que "condemnar un animal salvatge a viure en gàbies és un acte extremadament cruel".

Espectacle
D'altra banda, afirmen que "no hi ha cap raó per pensar que el circ deixarà de ser un espectacle que atregui a milers de persones de tot el món si es deixa d'utilitzar animals, com demostra el fet que el circ més prestigiós del món sigui el canadenc Le Cirque Du Soleil, el qual no utilitza animals en cap dels seus aclamats espectacles", argumenten. Les protestes tindran lloc a la Riera de la Figuera Major de Mataró i davant L'Illa Fantasia a Premià de Dalt.


Des de Libera! recorden als Ajuntaments, els seus Regidors i els seus Alcaldes, que acabar amb aquesta crueltat està en les seves mans; que tenen absolutes competències per a regular no la prohibició dels circs sinó la utilització d'animals en els mateixos. Recordem a cadascun dels Regidors que votaran aquesta moció per a declarar-se "Ciutat Lliure de Circs amb Animals", que estan emparats a més pel codi Civil Català, que dota als animals d'una naturalesa mixta, diferents a les coses.

La campanya que preten aconseguir ciutats lliures de circs amb animals es basa en l'exitosa campanya que ha sumat 81 municipis abolicionistes de la tauromàquia i que ha sigut a la vegada la impulsora de la ILP Prou.

Ciutats com Barcelona, Blanes, Rubí, Moià, Girona, Castelldefels, Lleida, ... no permeten l'entrada a circs amb animals des de fa anys.
Arreu de l'Estat s'estan produint més protestes com les que ha organitzat Animanaturalis a Logroño davant del Circo Holyday.

Vídeo de la campanya amb imatges del Circo Italiano gravades al Maresme:




D'altra banda avui hem sabut que l'Associació Europea de Circs (ECA, per les seves sigles en anglès) ha anunciat avui la presentació d'accions legals contra Àustria i la ciutat de Luxemburg per a qüestionar les seves prohibicions d'animals en circs. El president de la ECA Urs Pilz va realitzar el comunicat en el Parlament Europeu on la ECA i els seus socis van presentar un informe a MEP Doris Pack, presidenta del Comitè de Cultura i Educació, sobre els pròxims passos per a la resolució del circ 2005 del Parlament que va apuntar el desig de més reconeixement del circ clàssic, inclosa la presentació d'animals, com part de la cultura europea.

Vídeo càmara oculta de l'associació animalista ADI (Animal Defenders International) en el que es destapa el comportament cap els animals de circ darrere del teló. Queda palés que on hi ha ensinistrament hi ha càstig:


Més informació:

www.circos.org (Animanaturalis)
http://www.igualdadanimal.org/entretenimiento/circos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada