dilluns, 7 de setembre del 2009

ELS RODEOS ARRIBEN A L'ESTAT

El Rodeo Americà farà una gira per Espanya passant per diferents ciutats oferint els diferents "espectacles" entre els quals es troben "enllaçat de vedelles" i "enderrocament de vedelles".

El Rodeo és una pràctica cruel amb els animals per diverses raons. Els animals que s'utilitzen són, en realitat, éssers molt mansos qui, a força de ser colpejats i sotmesos a descàrregues elèctriques perquè s'espantin i es violentin, desenvolupin aquest comportament suposadament salvatge. Amb la finalitat de fer que els animals aparentin ser indómits i braus, s'utilitzen barres de ferro, espuel·les, porres elèctriques, corretges i fuets. També se'ls colpeja reiteradament, i se'ls retorcen les cues per a aconseguir que saltin de dolor i que el seu comportament sembli salvatge i agressiu. Els animals són sotmesos a un torment que esdevé en una espècie de combat entre cowboy i quadrúped, durant el qual els animals intenten defensar-se de qui intenta capturar-los. Durant la lluita, els animals reben cops que els causen hemorràgies internes, esguinços en els lligaments i fractures òssies. Per a controlar la força dels animals, se'ls lliguen corretges al voltant de l'abdomen i dels òrgans genitals, cosa que els provoca un intens dolor; per a lliurar-se'n, els animals realitzen desesperadament moviments bruscs que els poden lesionar el coll i provocar altres fractures.

El propi organitzador del denominat "El Rodeo més dur del món" (World Toughest Rodeo) ha admès que els animals són deliberatament hostigats per a garantir que hagi espectacle. Una vegada finalitzat el rodeo, la tortura no s'acaba, sinó que comença un nou infern per als animals: el transport cap a l'escorxador. Ferits i espantats, són amuntegats en camions. Els viatges poden durar hores i resulten tan estressants que és probable que els animals amb hemorràgies internes i altres dolències morin abans d'arribar a l'escorxador després d'hores de llarga agonia.

El Rodeo Europe Tour (patrocinat per El Corte Inglés, empresa que ven entrades per a aquests espectacles) s'allotjarà en les següents ciutats Espanyoles amb el consentiment de les seves respectives Autoritats: Madrid (18 de setembre), Guadalajara (23 de setembre), Castelló (25 de setembre), València (26 i 27 de setembre), Benidorm (30 de setembre), Marbella (2 d'octubre), Albacete o Xativa (per confirmar el 4 d'octubre), Puerto de Santa María (10 d'octubre), Badajoz (12 d'octubre), Logroño (17 de setembre) i alguna destinació més que podria sumar-se a la gira.

Perquè d'una vegada per sempre ens deixin d'inculcar la diversió mitjançant el patiment d'éssers vius, envia ja la teva carta protesta a les següents adreces: sac@ayto-albacete.es, mceldran@aytobadajoz.es, prensa@aytoguadalajara.es, alcaldia@aytoguadalajara.es, alcaldia@ayto-valencia.es, alcaldia@valencia.es, ayuntamiento@elpuertosm.es, info@castello.es, info@benidorm.org, alcaldia@marbella.es, correo@ayto-xativa.org, alcalde@logro-o.org, alcalde@munimadrid.es, vicealcaldia@munimadrid.es

Estimado Señor Alcalde:

Me dirijo a usted con gran desconcierto al conocer la noticia de que el rodeo americano visitará la ciudad.

¿Acaso no es suficiente con las sangrientas tradiciones de España, como para encima traer vergüenzas de otros países? Lo que buscamos muchos ciudadanos es el rechazo y fin de la violencia y el maltrato, y el fin de la idea de que para divertirnos debamos doblegar y maltratar a otros seres vivos. Porque el rodeo americano es sólo otra forma de torturar y maltratar a los bovinos.

Me gustaría sugerirle muchas otras alternativas de fiesta que la comunidad recibiría gustosa: marionetas, concursos de baile o disfraces en grupo, karaoke, cañon de espuma, globos aerostáticos, cine al aire libre, degustación de tapas, campeonato de futbolito, torneo de mus, monólogos humorísticos, circos sin animales, berbena, fuegos artificiales...etc.

Por favor recapacite y piense antes de permitir este tipo de "festejos" de mal gusto y mala educación, siguiendo el ejemplo de otros municipios que ya han optado por evolucionar culturalmente y presentar a sus ciudadanos otras fiestas libres de crueldad y maltrato.

Esperando su respuesta, atentamente,

NOMBRE Y APELLIDOS:
D.N.I:
CIUDAD:


Text: Animanaturalis i Helena Escoda

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada