dilluns, 14 de setembre del 2009

JORNADA DE PROTESTA A TORDESILLAS I VALLADOLID

Mig miler de manifestants de diversos punts d'Espanya es van donar cita ahir diumenge, primer en la població de Tordesillas i després en la propera Valladolid, per a reivindicar l'abolició del tradicional ritual del Toro de la Vega de Tordesillas, així com per a denunciar el maltractament als animals.
Durant el desenvolupament de la protesta no s'han hagut de lamentar grans incidents excepte un lleu conflicte en una gasolinera entre uns veïns de la localitat de Tordesillas i alguns manifestants, encara que no hi ha hagut que lamentar danys físics. Volem denunciar aquest espectacle de sang, tortura i mort. Un sadisme la vocació del qual resideix gairebé en la psicopatia. Estem farts d'haver de suportar el maltractament animal", ha explicat als periodistes María José Bocos, delegada a Valladolid del PACMA (Partit Antitaurí Contra el Maltractament Animal), organitzadora de la protesta que ha secundat per altres associacions.

"Tordesillas: sang, tortura i mort"
Durant la concentració s'han mostrat múltiples pancartes entre les quals es podia llegir lemes com: "Ferotgia sense entranyes danya tota Espanya", "Perillosa perversió, tortura per diversió", "Toros per llibres", "Toros?, no amb diners públics", "Maltractament animal, no", "Tordesillas: sang, tortura i mort" o "Tauromàquia abolició", entre unes altres. El Tradicional, Famós i Únic ritual del Toro de la Vega, com així es promociona, és un festeig legal a la llum del Reglament d'Espectacles Taurins de Castella-Lleó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada