divendres, 25 de setembre del 2009

ARXIVEN LA CAUSA DEL MATAGATS DEL PP

El Jutge ha decidit arxivar la causa al·legant que la mort dels gats era fruit d'una cacera sense que hagués acarnissament. Al febrer de 2008 van sortir a la llum unes fotografies escandaloses d'un jove mostrant com trofeus cossos morts de gats. Es tractava de Jaime Ferrero, llavors candidat del PP a l'Ajuntament de Talavera de la Reina en les eleccions municipals i membre de les Noves Generacions del PP en aquesta localitat toledana, al que, des de llavors, se li coneix com el "matagatos de Talavera" o el "matagatos del PP". Al costat del seu company Juan Carlos Vázquez, aquests joves van organitzar una matança de gats indefensos, fotografiant-se després amb els cadàvers agafats amb ambdues mans i exhibint un ampli somriure.

Posteriorment, els joves van penjar les imatges en Internet per a presumir de la seva "feta". El seu comportament va ser titllat d'immoral i impropi d'una persona pertanyent a un partit polític i candidat a unes eleccions municipals i els mitjans de comunicació i la societat en general van condemnar la seva actitud sàdica i cruel.

La mateixa visió van tenir els responsables del Partit Popular que van expulsar als dos protagonistes de les imatges de les seves files, en el que va constituir un rebuig contundent del seu comportament. Denúncia Segons va denunciar Amnistia Animal aquests fets constituïxen un delicte tipificat en l'article 337 del Codi Penal, que es refereix al maltractament d'animals domèstics. Per això, aquest organisme va sol·licitar que s'apliqués el citat article, que preveu condemnes d'entre tres mesos i un any per a aquest tipus de delictes. "La nostra sorpresa ha estat majúscula quan la Procuradora ens notifica que el jutge que atén en el cas va dictar el passat 11 de setembre un acte que disposa el sobreseïment i arxiu de l'actuació, al·legant que els gats van ser caçats i que d'això es dedueix que no va haver acarnissament", assenyala AA en un comunicat, que ha interposat el corresponent recurs d'apel·lació, manifestant que la passivitat a l'hora d'aplicar la llei està fent que "individus com aquests puguin desenvolupar conductes violentes amb total impunitat".

Text: Diari Público

2 comentaris:

  1. Quins fills de puta !

    Ara que vagi un amb escopeta a matar el jutge amb una escopeta de caçar ... tampoc hi haurà acarnissament, oi ?

    ResponElimina
  2. Y el juez podrá dormir tranquilo, con la conciencia limpia?. Así nos va!.

    ResponElimina